Közélet

Elfogadták a minőségügyi világfórum budapesti programját

Hét fő témakörben vitatják meg a minőségügy aktuális kérdéseit és adnak ki állásfoglalást az októberben Budapesten rendezendő világfórumon - tájékoztatta Molnár Pál, az Európai Minőségügyi Szervezet (EOQ) Magyar Nemzeti Bizottsága (MNB) elnöke az MTI-t.

A Nemzetközi Minőségügyi Akadémia (IAQ) 2015. október 26-27-én Budapesten rendezi meg az I. Minőségügyi és Fenntarthatósági Világfórumát, amelyen mintegy 500 minőségügyi szakember részvételére számítanak a világ valamennyi tájáról.

Molnár Pál, az esemény főszervezője közölte, hogy az IAQ május elején az amerikai Nashville-ben megtartott éves közgyűlésén megtárgyalták és elfogadták a budapesti világfórum programjának keretét, valamint az akadémikusok által megtartandó vitafórumok előadásainak témaköreit.

A szakember, akit tavaly a Nemzetközi Minőségügyi Akadémia elnökének választottak három évre, elmondta, hogy hét fő témakörben - minőség és a testületi vállalatirányítás, a minőségszakma jövőképe, a minőség és innováció, a minőségstratégiák a globális versenyképességhez, a fenntarthatóság és minőség, a szolgáltatások minősége, a minőség az egészségügyben - vitatják meg az aktuális kérdéseket.

Hozzátette, hogy a hét fő témakörön kívül további 10 szekció témáihoz érkeztek jelentős számban előadási javaslatok, amelyek közül több magyar előadást, illetve megjelenési lehetőséget már elfogadtak a közgyűlésen. Ezek közül külön említést érdemelnek a gyógyszeripari és agrárgazdasági területek - tette hozzá a főszervező.

A Nemzetközi Minőségügyi Akadémiát, amely az UNESCO partnere és az ENSZ nem hivatalos minőségügyi tanácsadó szervezete, az amerikai, az európai, valamint a Japán által képviselt ázsiai minőségügyi szervezetek hozták létre 1966-ban. Fő törekvése a minőségközpontú gondolkodásmód széleskörű elterjesztése a versenyképesség és életminőség folyamatos javítása érdekében. Tudatosítani kívánja a társadalom és a gazdaság szereplőiben, hogy a minőség meghatározó tényező a gazdasági sikerességhez és a versenyképesség növeléséhez vezető úton. A szervezetnek maximálisan 100 választott akadémikus tagja lehet.

világfórum minőség programok fenntarthatóság konferencia
Kapcsolódó cikkek