Közélet

Kamerákkal ellenőrzik a közmunkásokat Ózdon

Ózd önkormányzata olyan kamerákat szerzett be, amelyek lehetővé teszik a közmunkások folyamatos megfigyelését. A felvételeket a város lakói is megtekinthetik - olvasható a Népszabadság mai számában.

A polgármester javaslatára az ózdi képviselő-testület úgy határozott: felhatalmazást ad Janiczak Dávidnak arra, hogy átcsoportosítson bizonyos összegeket a közbiztonsággal kapcsolatos költségvetés kiemelt előirányzataiból - írja a Népszabadság.

A polgármester így kezdeményezte, hogy 500 ezer forintból szerezzenek be videokamerákat, egyéb kamerákat, az azokhoz szükséges memóriakártyákat és kereső távcsöveket. A beszerzendő eszközök között van két szemüvekkamera is összesen 36 ezer forint értékben.

A képviselő-testület döntése értelmében a kamerákat, illetve a szemüvegekbe épített kamerákat nemcsak a közterület-felügyelet, hanem az ózdi Start programiroda számára is biztosítják.

A polgármester javaslatából kiderül a cél is: a közmunkások ellenőrzése. A munkaköri leírásukban a közmunkások tájékoztatást is kapnak arról, hogy "a munkaügyi eligazításokról és a munkaidőben történő munkavégzésről bármikor hang-, video- és fényképfelvétel készülhet". A munkaköri leírást a közmunkára jelentkezőknek alá kell írniuk, és arról is nyilatkozniuk kell, hogy a felvételek további felhasználásához is hozzájárulnak.

közmunkás térfigyelő kamera Janiczak Dávid Ózd
Kapcsolódó cikkek