Közélet

Tarolt a Budavári Sörfesztivál

Körülbelül tíz százalékkal több látogató érkezett az idei Budavári Sörfesztiválra, ahol a hagyományos fesztivál-ételek és a belga sörök iránt mutatkozott a legnagyobb érdeklődés.

Az V. Jubileumi Sörfesztivál látogatói körében ismét taroltak a külföldi sörök, azon belül a vendégország, Belgium termékei iránt érdeklődtek a legtöbben. A szervezők lapunknak elmondták, ugyan még nincsenek pontos adatok arra vonatkozóan, hogy mennyit költöttek a látogatók a fesztiválon, de tavaly átlagosan 3-4000 ezer forintot fizettek a jegyáron felül. Az viszont biztos, hogy a klasszikus ételek iránt, így például a hamburgerért vagy a kolbászért ismét sorok álltak.

A rendezvény szervezői a Világgazdaságnak elmondták, a fesztivált megelőzően limitált számban voltak kaphatók az elővételes bérletek, melyeknek 90 százaléka elfogyott a program megkezdése előtt. A négy napos fesztivál legolcsóbb napijegye 1990 forint, míg a legdrágább 2990 forintba került. A jegyvásárlók húsz százaléka külföldi állampolgár volt.

Míg tavaly Csehország, addig az idei évben a programsorozat kiemelt partnere Belgium volt. A belga sörök közül a flamand vörös söröket is keresték, azonban a látogatók egy közvéleménykutatás alapján a fesztivál nagydíját mégis a Csíki Sörnek ítélték oda. Kurucz Dániel, az V. Jubileumi Sörfesztivál főszervezője lapunknak megerősítette, a magyar fogyasztók egyre nyitottabbak az ízesített sörök és a ciderek iránt is.

Fellendült a hazai sörpiac

Kurucz Dániel a Világgazdaságnak kiemelte, a Sörfesztivál a magyar sörfogyasztást is elősegítette, mivel a programsorozaton körülbelül 200 féle nemzetközi sört kínálnak a látogatóknak.

Ezt alátámasztja Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója is, aki lapunkkal korábban azt közölte, hogy tavaly 6,2 millió hektoliterre nőtt a legnagyobb hazai sörgyártók által eladott mennyiség.

sörfesztivál budavári sörfesztivál Belgium belga sör sör
Kapcsolódó cikkek