Közélet

Feladta az indiai származású amerikai elnökjelölt

"Ez nem az én időm" - így indokolta kampánya befejezését a republikánus Bobby Jindal.

Újabb amerikai republikánus elnökaspiráns szállt ki a kampányból: Bobby Jindal louisianai kormányzó is bejelentette visszalépését.

"Ez nem az én időm" - indokolta az indiai származású politikus a Fox Newsnak a visszalépését. Ebben nem is igazán lehet vitázni vele: hiába kampányolt június óta, a legfrissebb közvélemény-kutatások 0,3 százalékosra mérték a népszerűségét. Ugyan nagy erőkkel próbált Iowa államban kampányolni, ahol az első előválasztások egyikét tartják, de ott is csak 3 százalékra mérik.

Jindal kiszállásával 14 elnökjelöltje maradt a Republikánus Pártnak. A friss kutatások szerint közülük négyen továbbra sem tudták elérni az 1 százalékos népszerűséget sem, és mindössze öten állnak 5 százalék fölött. A felmérésekben Donald Trump ingatlanmágnás hibahatáron belüli előnnyel vezet Ben Carson idegsebész előtt - 24,3, valamint 23,3 százalékos támogatottságukkal jócskán elhúztak a többi jelölttől. A harmadik helyen álló Marco Rubio floridai szenátor 12,3, Ted Cruz texasi szenátor 10,7, Jeb Bush volt floridai kormányzó pedig 5,3 százalékos áll a Real Clear Politics összesítése szerint.

jindal elnök USA kampány
Kapcsolódó cikkek