Közélet

Rábólintott a MÚSZ Hosszú Katinka austini versenyére

A Magyar Úszó Szövetség megadja Hosszú Katinkának a versenyengedélyt az austini úszóversenyre.

A szövetség keddi állásfoglalásában még az állt, hogy Hosszú a MÚSZ engedélye nélkül utazott el az amerikai versenyre, a szövetség pedig csak akkor adja ki számára a versenyengedélyt, ha felhívja Kiss László kapitányt. Most azonban változott a helyzet, mivel Hosszú megkapta az engedélyt, hogy indulhasson - írja az Origo.

"A Magyar Úszó Szövetség megadja Hosszú Katinkának a versenyengedélyt a hétvégi austini Arena Pro Gálára, mégha a sportoló a szabályoknak megfelelően előzetesen nem egyeztette szándékát a szövetségi kapitánnyal, majd nem élt azzal a felkínált lehetőséggel sem, hogy legalább Austinból telefonon forduljon hozzá, ezzel is elősegítve a mielőbbi megbékélést. A MÚSZ tisztában van azzal, a kiemelkedően eredményes versenyzők egyedi elbírálást érdemelnek, ennek ellenére sajnálja, hogy Hosszú Katinka az austini verseny miatt csütörtökön nem vesz részt az 58. Év sportolója díjátadáson, a magyar sport nagy ünnepén" - áll abban a közleményben, amelyet Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke juttatott el az Origóhoz.

Az előzményekhez az is hozzátartozik, hogy az úszószövetség kedden még azt írta, Kiss László csak Hosszú hétfői Facebook-bejegyzéséből értesült arról, hogy már Austinban tartózkodik, holott az M4 vasárnapi adásában már arról beszélt, hogy az úszó elutazott az Egyesült Államokba.

Hosszú Katinka músz Kiss László
Kapcsolódó cikkek