Közélet

Nyolc aranyérmet jósolnak a magyaroknak

Az Amerikai Egyesült Államok viheti haza a legtöbb olimpiai érmet - legalábbis a Goldman Sachs elemzői ezt az eredményt várják a 2016-os riói olimpiától.

Negyvenöt aranyérmet jósol az Amerikai Egyesült Államoknak a Goldman Sachs elemzői csoportja - írja a Bloomberg. A tanulmányban szoros összefüggést vonnak az adott ország gazdasági teljesítménye és az olimpiai teljesítmény között.

Így tehát, az amerikai delegációnak van a legnagyobb esélye arra, hogy több mint három tucat aranyéremmel térjen vissza hazájába.

Az elemzői csapat azonban figyelembe vette a makrogazdasági körülményeket, a vállalati és technológiai környezetet és nem utolsó sorban a korábbi ötkarikás játékokon nyújtott teljesítményt is.

Ennek fényében nyolc aranyérmet prognosztizálnak a magyar küldöttségnek - összesen 18 érmet- , ezzel kilencedik helyet elérve az éremtáblán. Egyáltalán nem rossz jóslat, hiszen előttünk ugyancsak nyolc becsült aranyéremmel Olaszország áll, tizenegy éremmel Franciaország, tizenkettővel Németország. Ötödik helyre Dél-Koreát várják, negyedikre tizennégy aranyéremmel Oroszországot. A dobogón huszonhárom éremmel Nagy-Britannia, majd harminchat éremmel Kína áll.

Ennél kicsivel optimistábbak a magyar szurkolók. A ZRI Závecz Research Intézet ezer embert kérdezett meg. Szerintük 21 érmet gyűjtenek össze magyar küldötteink, ebből 9 aranyra tippelnek. A megkérdezettek többsége szerint sikeresebbek leszünk, mint Londonban, amikor 18 éremmel tért haza a delegáció, köztük 8 arannyal.

becslés riói olimpia olimpia olimpiai falu Rio érem aranyérem
Kapcsolódó cikkek