Közélet

Váratlan fordulat: nem a jó embert fogták el a német rendőrök

Nagy valószínűség szerint nem azt az embert fogták el a német rendőrök, aki a hétfői gázolásos merényletet elkövette a forgalmas berlini vásárban - adta hírül a Reuters.

Angela Merkel közölte: "Sok mindent nem tudunk még az ügyről teljes bizonyossággal, de azt valószínűsítjük, hogy terrorista támadással állunk szemben."

Közben nem várt fordulatot vettek az események: a Die Welt című lap biztonsági forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a letartóztatott férfi nem az elkövető, aki a hétfői gázolásos merényletben megölt 12 embert, valamint minimum 48-at megsebesített (18-at súlyosan).

"Rossz embert fogtunk el" - mondta a lapnak a rendőrfőnök - "így új helyzet állt elő. A valódi tettes még mindig szabadlábon van, és további károkat okozhat" - fogalmazott.

Reuters tudósításai alapján a berlini rendőrfőnök azt mondja, nem világos, hogy az elfogott férfi volt a kamion sofőrje. A rendőrség azt írta Twitterren: "a letartóztatásban lévő személy tagadja a vádakat. Ezért különösen óvatosnak kell lennünk. Mindenki legyen nagyon óvatos".

rendőrfőnök Berlin Karácsonyi Vásár elkövető rossz
Kapcsolódó cikkek