Az ügyészség szerint Abrininek vádiratot adnak át Párizsban, ki nem hallgatják.
   
A 31 éves belga-marokkói állampolgárságú fiatalember ellen a francia és a belga hatóságok közösen vizsgálódnak - tették hozzá.
   
Abrinit bűnszervezetben elkövetett gyilkosság előkészületével, terrorszervezetben elkövetett robbanószerkezet készítésével, szállításával és birtoklásával, bűnszervezetben elkövetett illegális fegyverkereskedelemmel, bűnszervezetben, hivatalos személy ellen elkövetett gyilkossági kísérlettel vádolják Franciaországban.
   
Mohamed Abrinit a francia fővárosban novemberben elkövetett terrortámadások előtt két nappal egy autópálya Párizshoz közeli pihenőjében biztonsági kamerák felvételei rögzítették a jelenleg franciaországi őrizetben lévő, a támadások megszervezésével is vádolt Salah Abdeslam társaságában.
   
Feltehetően Abrini volt az a "kalapos férfi" is, aki a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren március 22-én elkövetett pokolgépes merénylet előtt néhány perccel, a két öngyilkos merénylővel együtt tűnt fel a biztonsági kamerák felvételén. A férfi azonban feltehetően elbizonytalanodott, ezért mégsem robbantotta fel magát, inkább elmenekült a helyszínről. Abrinit végül Brüsszelben fogtak el a hatóságok áprilisban.
   
Március 22-én Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson terrortámadásokat hajtottak végre, amelyekben harmincketten meghaltak. Tavaly november 13-án Párizsban hét helyszínen követtek el merényleteket, amelyekben 130 ember vesztette életét. A hatóságok szerint bizonyított kapcsolat van a párizsi és a brüsszeli merényletek kitervelői és elkövetői csoportjai között.
   
Mindkét támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet jelentkezett.