Közélet

A BKK szerint folyamatosan támadják őket

Folyamatos informatikai támadások és túlterheltség miatt zavar lépett fel a BKK online utastájékoztatási felületeinek működésében (BKK.hu, BKK Info webes és mobilalkalmazás), a társaság mindent megtesz a helyzet mielőbbi megoldása érdekében – közölte a Budapesti Közlekedési Központ szombaton.

A BKK a közösségi közlekedéssel kapcsolatos információkat a BKK Info rádiós tudósításain keresztül és a BKK Facebook-oldalán teszi elérhetővé – jelezték.

A közlekedési vállalat megerősítette a helyszíni utastájékoztatást is a forgalmi akadályoknál és forgalmi zavaroknál.

A közleményben hangsúlyozták, hogy a főváros közösségi közlekedésének kiszolgálása továbbra is zavartalan.

Forrás: MTI

A BKK délutáni közleménye szerint informatikai rendszerét ért „sorozatos támadások miatti leterheltség” miatt az online értékesítési rendszer sem volt elérhető a nap első felében (erről délelőtt nem tettek említést, csak az online utastájékoztatási felületek zavaráról). Az online rendszer jelenleg ismét zavartalan, az elektronikus ellenőrzés újra működik. A BKK az informatikai rendszereit védő tűzfalat jelentősen megerősítette – írta a fővárosi közlekedési társaság.

A BKK weboldala péntek délután vált elérhetetlenné, azt követően, hogy kiderült, a rendőrség előállította azt a diákot, akinek sikerült a böngésző címsorában végrehajtott módosítással 50 forintért havibérletet vásárolnia, majd levélben felhívta a társaság figyelmét a nemrég bevezetett online jegyvásárlás súlyos hibájára. A rendszert fejlesztő T-Systems Magyarország pénteken elismerte, hogy az informatikai rendszert ért „jogosulatlan befolyásolás” miatt rendőrségi feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

A lépés ellen több tízezer hozzászólásban tiltakoztak felhasználók a két társaság Facebook-oldalain. A közlekedési központ online felületei azóta elérhetőek, szombaton viszont a T-Systems weboldalát nem lehet elérni.

T-Systems kibertámadás feljelentés BKK
Kapcsolódó cikkek