Közélet

Sikeres volt a nemzeti ünnep műszaki főpróbája

Sikeres műszaki főpróbát tartott az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs szombat reggel – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára, az operatív törzs vezetője délután, Budapesten.

Kara Ákos a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára elmondta, vasárnap reggel 7 órakor, szükség esetén előbb is ülésezik a törzs. A friss információk, meteorológiai előrejelzések alapján döntenek arról, hogy a délelőtti vízi és légi parádénál szükséges-e a program módosítása, továbbá hogy az esti tűzijáték biztonságosan megtartható-e.

Pátkai Zsolt, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa azt mondta: a fővárosban délelőtt esős idő várható, élénk széllel. Az esti tűzijáték idejére viszont a szél is gyengül és a csapadék is megszűnik.

A törzs központjában, a rendőrség Teve utcai székházában tartott sajtótájékoztatón az elmúlt napok európai terrorcselekményei nyomán Jasenszky Nándor, a Terrorelhárítási Központ (TEK) szóvivője elmondta: a TEK felderítő és műszaki állományának emberei az egyes helyszíneken civil ruhában is kint lesznek, emellett a TEK külön törzset is működtet, amelyet Hajdu János, TEK főigazgatója vezet.

https://www.vg.hu/vallalatok/erre-figyeljen-ha-hetvegen-fovarosban-kozlekedik-577855/

tűzijáték augusztus 20. nemzeti ünnep főpróba
Kapcsolódó cikkek