Közélet

Republikon Intézet: verhetetlennek tűnik a Fidesz

Három százalékponttal növelte támogatottságát októberhez képest a nagyobbik kormánypárt a biztos pártválasztók körében – derült ki a Republikon Intéztet kutatásából.

Növelni tudta 3 százalékponttal támogatottságát októberhez képest, így novemberben 57 százalékon állt a nagyobbik kormánypárt támogatottsága a biztos pártválasztók körében – derül ki a Republikon Intézet friss közvélemény-kutatásából.

A november nagy vesztese a Jobbik lett, amely párt két százalékpontot veszítve 13 százalékra esett vissza. Az MSZP továbbra is stagnál, novemberben 11 százalékon állt.

A két legnagyobb ellenzéki párt veszteségéből leginkább az LMP és a DK profitálhatna, ugyanakkor a két párt ehelyett stabilan tartja 5-6 százalékos támogatottságát. Ugyanez a tendencia igaz, csak kisebb támogatottság mellett a Momentumra, az MLP-re és az Együtt–Párbeszédre is – írja a Republikon.

A teljes népességet tekintve a Fidesz 34 százalékon áll, míg a Jobbik 8, az MSZP pedig 7 százalékon. A kisebb pártok közül az LMP stabilan tartja a 4 százalékot, míg a DK-nak 3 százalékot, a Momentumnak pedig 2 százalékot mért a Republikon Intézet. A bizonytalanok aránya 40 százalék.

előny republikon pártok Fidesz
Kapcsolódó cikkek