Közélet

Idén is világsztárt várnak az EFOTT-ra

Velence-Sukoró térségében rendezik meg idén júliusban a hatnaposra bővített EFOTT fesztivált, a rendezvény egyik sztárvendége a brit John Newman lesz.

A 27 éves brit közönségkedvenc, John Newman több mint 1,8 millió rajongót összefogó közösségi oldalán jelentette be, hogy idén ismét ellátogat hazánkba. Így az EFOTT fesztiválozói már biztosan nem maradnak nagy külföldi fellépő nélkül, de a szervezők már munkálkodnak a legnépszerűbb hazai együttesek színpadra állításán – számol be az EFOTT közleményében.

Forrás: EFOTT

Idén a fesztivált Velence-Sukoró térségében rendezik meg 2018. július 10-16. között, a házigazda feladatait pedig az ELTE látja el.

„A tervek szerint továbbra is a legkedveltebb hazai együttesekre koncentrálunk, de annyit elárulok, hogy John Newman mellett azért köszönthetünk majd még néhány világsztárt, valamint olyan magyar előadókkal is készülünk, akik nem csupán a fiatal célcsoport körében hódítanak” – mondta el Maszlavér Gábor fesztiváligazgató.

Bár az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója sok meglepetést tartogat még az idei programkínálatot illetően, a bérleteladás mégis rekordot döntött már az early bird időszak alatt is.

A rendezők idén tovább szélesítik fesztivál területét, Sukoró irányába is kiterjesztik a rendezvény helyszínét. Az eddig vándorló fesztivál letáborozását azonban továbbra sem tervezik. Az adott év rendezvényhelyszínének döntésében nagy szerepet játszik az aktuális házigazda egyetem véleménye is - tette hozzá a fesztiváligazgató.

John Newman legnagyobb sikerét 'Love me again' szóló slágerének köszönheti, ennek videóklipjével nyerte meg első zenei díját 2013-ban a Premios 40 Principales gálán. Ugyanebben az évben bezsebelte még a UK Music Video Awards legjobb brit dance videó kategóriájának első helyét is a 'Not giving in'-nel. Többek között olyan ismert előadók köszönhetnek sokat neki, mint Calvin Harris, Jessie J vagy Kygo.

 

John Newman zene EFOTT fesztivál
Kapcsolódó cikkek