BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Érvénytelen a bulinegyedről szóló népszavazás

A többség az éjféli zárórára voksolt, de a választásra jogosultak kevesebb mint 16 százaléka adta le szavazatát, így a népszavazás érvénytelenül zárult.

Érvénytelenül zárult a belső-erzsébetvárosi vendéglátóhelyek nyitva tartásáról szóló helyi népszavazás – tájékoztatott a VII. kerületi önkormányzat vasárnap.

A közlemény szerint a helyi képviselő-testület által kezdeményezett voksoláson

a jogosultak 15,89 százaléka, összesen 6918 fő adta le a szavazatát. Mint írták, 4572-en az éjféli zárórára voksoltak, míg 2316-an az éjfél utáni nyitva tartás mellett foglaltak állást, további 30 szavazat érvénytelen volt.

Egy férfi leadja szavazatát az erzsébetvárosi bulinegyedben található vendéglátóhelyek éjfél és reggel 6 óra közötti nyitvatartásáról szóló helyi népszavazáson a Madách Imre Gimnáziumban 2018. február 18-án.
Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Az önkormányzat azt is jelezte: az eredménytől függetlenül a városvezetés olyan törvényalkotást kezdeményez, amely az ott lakók életkörülményeinek további javulását, védelmét és biztonságát segíti elő.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.