Közélet

Ha lesz megegyezés, nincs taxisblokád

Megkezdődtek a háromoldalú tárgyalások a BKK, a Budapest Közút Zrt. és a Budapest Airport Zrt. között, azaz van rá esély hogy hamarosan megegyezés születik, és így a taxis demonstráció okafogyottá válik – tudta meg a VG.hu Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettestől.

Csertek István, az Európai Taxis Egyesület elnöke helyezte kilátásba, hogy demonstrációt tartanak, ha nem teljesítik követelésüket. 2011-ben a Liszt Ferenc repülőtéren a Sky Court építésére hivatkozva az összes olyan taxinak el kellett hagynia az addigi beszálló helyeket, amelyek a Budapest Airport Zrt.-vel nem állnak hivatalos kapcsolatban.

Az építkezés évekkel ezelőtt befejeződött, de a taxisok nem kapták vissza régi jogukat, ezért most ultimátumot intéztek a Budapest Közút Zrt.-hez.

Ha nem állhatnak meg közvetlenül a 2-es terminál előtt a belső íven, ráadásul a mai 5 perc helyett 15 percen át, akkor demonstrálni fognak.

Ez annyit jelentene, hogy többször is lépésben gurulnának végig a ferihegyi gyorsforgalmi úton, de a forgalomlassítás mellett blokád alá vonnák magát a repülőteret is oly módon, hogy megállnának a sorompók előtt, akadályozva a forgalmat.

Forrás: MTI

Tarlós István főpolgármester azt mondja, igazából nem a főváros kompetenciája a ferihegyi taxis drosztok sorsa, mert a repülőtér területén állnak, de igyekeznek előmozdítani a tárgyalásokat az érintett felek között. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettestől megtudtuk, hogy

már megkezdődtek a háromoldalú konstruktív megbeszélések a BKK, a Budapest Közút Zrt. és a Budapest Airport Zrt. között. Azaz van rá esély hogy hamarosan megegyezés születik, és így a taxis demonstráció okafogyottá válik.

taxisblokád demonstráció reptér taxi Budapest Airport Liszt Ferenc-repülőtér
Kapcsolódó cikkek