Közélet

A Kreml megszólalt a koreai döntés kapcsán

Üdvözlik az dél- és az észak-koreai vezető találkozójának tényét és pozitívan értékelik a megbeszélések eredményét – jelentette ki orosz elnöki szóvivő Szentpéterváron újságíróknak.

Dmitrij Peszkov „nagyon pozitívnak” nevezte a Koreai-félszigetről érkező híreket. Emlékeztetett arra, Vlagyimir Putyin orosz elnök többször is hangsúlyozta, hogy a helyzet életképes és tartós rendezése csakis a felek közvetlen párbeszédén alapulhat. Rámutatott, hogy ez most létrejött, és a dialógusnak „vannak bizonyos perspektívái”.

Dimitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Donald Trump amerikai elnök előkészületben lévő találkozójáról szólva kijelentette, hogy „csak üdvözölhetők” az olyan találkozók, amelyek hozzájárulhatnak a feszültség csökkenéséhez a félszigeten és előmozdíthatják a rendezést.

Kim és Mun Dzse In dél-koreai elnök pénteken közös közleményt adott ki, amelyben a felek egyebek között kifejezték szándékukat arra, hogy a koreai háborút lezáró 1953-as fegyverszüneti megállapodást békemegállapodással váltsák fel és mentesítsék a nukleáris fegyverektől a Koreai-félszigetet.

béke Kreml Korea Dimitrij Peszkov
Kapcsolódó cikkek