Közélet

Jön a második Baranyai Gourmet Piknik

Ismét megrendezik a Baranyai Gourmet Pikniket a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben, ahol május 1-jén harminckét étterem, cukrászda, borászat és kistermelő várja az ínyenceket.

A Pécsi szelet elnevezésű esemény rendezőinek közleménye szerint a gourmet piknik a baranyai gasztronómiai kultúra progresszív, hiánypótló eseménye, amelynek egyik célja, hogy a szakma szereplőit egy magas minőségű, de oldott hangulatú rendezvényen hozza közelebb a széles fogyasztói rétegekhez.

A tavalyi, első pikniken csaknem tízezren vettek részt, ami bizonyítja, hogy a szakmának és a közönségnek egyaránt hatalmas igénye van egy regionális gasztronómiai fesztiválra – írták.

Tiffán Ede villányi borász nem rég kapta meg a Magyar Borakadémia életműdíját. Az ő borait is kóstolhatjuk a Pécsi szelet rendezvényen
Forrás: MTI /Szigetváry Zsolt

Úgy fogalmaztak: a rendezvény alapelve, hogy a vendéglátókat szakmai szempontok alapján hívják meg, a vendégek pedig megfizethető áron juthatnak a magas minőségű ételkultúra termékeihez.

A jövő kedden 10 óra 30 perctől 17 óráig tartó eseményen a közönség mások mellett a Jókai Cukrászda, a Kiskastély vendéglő, a Nádasi Sajtmanufaktúra, a Bock Pince, a Liszicza Borház és a Tiffán Pincészet ínyencségeit kóstolhatja meg.

A gombóc, a kaviár és a pezsgő lesz a központi eleme az idei Gourmet fesztiválnak, amelyen a nemzetközi sztárséfek mellett a magyar gasztronómia legjobb éttermei, cukrászatai és pincészetei is bemutatkoznak május 17. és 20. között a Millenáris parkban.

 

Pécsi szelet ételkultúra Bock Baranyai Gourmet Piknik Tiffán
Kapcsolódó cikkek