Közélet

Új taggal bővül Trump csapata

Rudy Giuliani, New York volt polgármestere csatlakozik Donald Trump elnök jogászcsapatához – jelentették be csütörtök este.

Giuliani korábban államügyész volt New Yorkban és régóta Donald Trump szoros szövetségeseként tartják számon. Donald Trump jogi tanácsadója, Jay Sekulow közölte, hogy Giuliani csatlakozik ahhoz a jogászcsapathoz, amely az elnököt képviseli a Robert Mueller vezette különleges vizsgálóbizottságnál. A bizottság a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba történt állítólagos orosz beavatkozást vizsgálja.

Rudy Giuliani, New York volt polgármestere
Forrás: AFP

Azért vállaltam el ezt, mert egyrészt remélem, hogy tárgyalásokkal végre lezárhatjuk ezt az ügyet az ország érdekében, másrészt pedig mert nagyon tisztelem mind az elnököt, mind Bob Muellert

– nyilatkozta a The Washington Post című lap munkatársának Giuliani. Sekulow azt is bejelentette: két volt szövetségi ügyész, Jane Serene Raskin és Marty Raskin szintén csatlakozik az elnök tanácsadóinak köréhez. „Rudy nagyszerű ember, régóta a barátom, és azt akarja, hogy ezt az ügyet az ország javára mielőbb megoldjuk” – fogalmazott a bejelentés utáni közleményében Donald Trump.

Több amerikai sajtóorgánum – például a The Wall Street Journal című lap és a Bloomberg hírügynökség – információi szerint mind Robert Mueller, mind Rod Rosenstein igazságügyi miniszterhelyettes (aki kinevezte Muellert) a múlt héten közölte Donald Trumppal, hogy személy szerint ő nem célpontja és alanya az orosz beavatkozással összefüggő vizsgálatnak.

Donald Trump jogászok Amerika
Kapcsolódó cikkek