Közélet

Herendit koppintott a Zara, jöhet a kalapács

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete kötelezte a Zara Home-ot, hogy semmisítse meg az általa forgalmazott, a Herendi egyik termékcsaládjával megtévesztő hasonlóságot mutató porcelánokat – közölte a Sár és Társai Ügyvédi Iroda.

A peres eljárást azért indította a Herendi Porcelánmanufaktúra, mert 2016 januárjában tudomására jutott, hogy a Zara Home Magyarország Kft. egy Herendi porcelán teáskészlet utánzatát gyártatta le, és hozta forgalomba üzleteiben, valamint webáruházában – közölte a Sár és Társai Ügyvédi Iroda hétfőn.

A pernyertes Herendi Porcelánmanufaktúra székhelye
Forrás: AFP

Amint a Menedzsment Fórum is megírta, a Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint a Zara Home által forgalmazott termékek az összetéveszthetőségig hasonlóak a Herendi Porcelánmanufaktúra egyik teáskészlet családjával mind a külső megjelenés, mind az összhatás tekintetében.

A bíróság ezért jogerősen eltiltotta a Zara Home-ot a további jogsértő magatartástól, elrendelte a jogsértő termékek megsemmisítését, valamint ezen felül arra kötelezte a Zara Home-ot, mint pervesztes céget, hogy a sajtóban jelentesse meg a jogsértő magatartását, ezzel is nyilvános elégtételt adva a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.-nek.

Hamis plüssfigurák árasztották el a magyar repteret

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei mintegy 800 hamis Minecraft plüssfigurát foglaltak le a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – közölte a május másodikán.

 

Herendi Fővárosi Ítélőtábla porcelán Zara Home
Kapcsolódó cikkek