Közélet

Egyházi elismerést kapott Tarlós István

Szent Adalbert-díjat kapott a főpolgármester. Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye kitüntetését Erdő Péter bíboros, prímás, érsek adta át Tarlós Istvánnak vasárnap Óbudán, a Szent Péter és Pál-templomban szentmise keretében.

A Kelemen Imre érseki irodaigazgató-helyettes által felolvasott méltatás szerint Tarlós István városvezetői munkája a hitélet szempontjából is jelentős, hiszen sokat tesz a templomok és egyházi intézmények fejlesztéséért és fenntartásáért.

A városvezető nem a politikai divat„ követését, hanem az ”erkölcsi normákon„, ”hitének megélésén alapuló katolikus keresztény életet tekinti legfőbb céljának

– hangzott el.

Elhangzott az is, hogy Tarlós István III. kerületi polgármesterként többedmagával megalapította a Szent Péter és Pál Katolikus Általános Iskolát, és biztosította az intézménynek otthont épületet. Támogatta a Szent Péter és Pál-templom és a főplébánia épületeinek teljes rekonstrukcióját, a berendezések javítását, cseréjét és a templom jelenleg folyó szigetelési munkálatait. Tarlós István emellett részt vesz a plébániai közösség életében is.

Erdõ Péter bíboros, prímás, érsek átadja az Esztergom-Budapesti Fõegyházmegye Szent Adalbert-díját Tarlós István fõpolgármesternek
Fotó: MTI / Mohai Balázs

A szentmisén részt vett mások mellett Varga Mihály pénzügyminiszter, a II. és III. kerület fideszes országgyűlési képviselője és Bús Balázs III. kerületi polgármester is. A Szent Adalbert-díjat Paskai László bíboros, esztergom-budapesti érsek alapította 2001-ben. Az elismerést azok kaphatják meg, akik segítették a főegyházmegye valamely szervezetének munkáját, céljainak megvalósítását, hozzájárultak a keresztény értékek gyarapításához.

 

Erdő Péter Tarlós István Szent Adalbert-díjat
Kapcsolódó cikkek