Közélet

Egyszerűbb lesz az ügyintézés

Több vidéki nagyvárosban, vasúti pályaudvarok mellett nyílnak majd kormányablakok, ez jelentősen megkönnyíti az ügyintézést – nyilatkozta a Magyar Időknek Tuzson Bence közszolgáltatásért felelős államtitkár. A politikus hozzátette: folyamatban van a közigazgatásban szereplő különböző adatbázisrendszerek összehangolása.

Vasúti pályaudvarokon és egyéb forgalmas helyeken nyílhatnak újabb kormányablakok, a nemrégiben a Nyugati és a Keleti Pályaudvaron átadott ügyfélpontok után Békéscsabán, Székesfehérváron, Érden és Győrött is.

gy az emberek munkába menet, a lehető legrövidebb időn belül tudják majd elintézni az ügyeiket, és kaphatják meg a szükséges okiratokat – mondta el az államtitkár a lapnak kedden annak kapcsán, hogy Orbán Viktor miniszterelnök döntött az új kormánymegbízottak kinevezéséről.

Fotó: Csongrád Megyei Kormányhivatal

Az államtitkár arra is kitért: céljuk, hogy a kisebb ügyekben ne kelljen a megyeközpontokba fáradniuk az embereknek, akik a járási hivatalokhoz is fordulhatnak ezekkel a problémákkal, de emellett

az országban jelenleg közel 300 kormányablak is működik, s ezeken keresztül az állampolgárok színvonalas módon tudják elintézni ügyeiket.

Tuzson Bence elmondta, az ügyintézési pontokon folyamatban van a közigazgatásban szereplő különböző adatbázisrendszerek összehangolása, emellett pedig az ügyfélkapun keresztül, otthonról történő ügyintézés lehetőségei­nek kiszélesítését és mindinkább felhasználóbaráttá alakítását is tervezik.

ügyintézés kormányablak Tuzson Bence
Kapcsolódó cikkek