Közélet

Megérkezett Budapestre az új amerikai nagykövet

Trump szerint az új nagykövet nagyszerű ember, akinek az érkezése lehetőséget biztosít a kétoldalú kapcsolatok további javítására.

Pénteken megérkezett Magyarországra az Egyesült Államok új budapesti nagykövete. David Cornsteint és feleségét David Kostelancik követtanácsos és a nagykövetség vezető diplomatái köszöntötték a Liszt Ferenc repülőtéren. A magyar kormány nevében Magyar Levente államtitkár üdvözölte őket.

Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke korábban felhívta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt annak kapcsán, hogy az új amerikai nagykövet a napokban foglalja el budapesti állomáshelyét. Trump szerint az új nagykövet, David Cornstein nagyszerű ember, akinek az érkezése lehetőséget biztosít a kétoldalú kapcsolatok további javítására.

David B. Cornstein korábban a szenátus külügyi bizottsága előtt azt mondta, hogy

szoros együttműködést tervez a magyar kormánnyal a közös biztonsági kérdések megvitatásában.

Fotó: Facebook / US Embassy Budapest

Hozzátette, hogy az együttes munka tovább erősítheti a rendfenntartó erők és a terrorizmus ellen küzdő intézmények kommunikációját. Cornstein hangsúlyozta, hogy korábbi üzleti tapasztalatai, a kormányzati szférában végzett munkája és jótékony szervezetekben vállalt szerepe alapján felkészültnek tartja magát a nagyköveti feladatok ellátására.

David Cornstein USA amerikai nagykövet
Kapcsolódó cikkek