Közélet

Megtalálta Zidane utódját a Real Madrid

A világbajnokságra készülő spanyol labdarúgó-válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya, Julen Lopetegui lett a Real Madrid új vezetőedzője.

A szakember az oroszországi torna után áll munkába a Bajnokok Ligája-címvédő madridi együttesnél, melynek vezetőedzői posztjáról másfél hete mondott le Zinedine Zidane.

A francia szakember 2016 januárjában vette át az irányítást a Real Madridnál, amellyel két és fél év alatt három BL-t, egy spanyol bajnokságot, egy spanyol Szuperkupát, két európai Szuperkupát, valamint két klubvilágbajnokságot nyert.

Julen Lopetegui váltja Zinedine Zidane-t a Real kispadján
Fotó: AFP/Vitaliy Timkiv / Sputnik

Lopetegui – aki 1988 és 1991 között volt a fővárosiak játékosa, igaz, pályára mindössze egyszer lépett a csapat színeiben – a 2016-os Európa-bajnokság után lett szövetségi kapitány, s május 22-én hosszabbította meg szerződését a spanyol szövetséggel a 2020-as Európa-bajnokság végéig.

Az 51 éves edző klubcsapatnál legutóbb 2014 és 2016 között dolgozott, akkor az FC Portót irányította. A szakvezető 2021-ig írt alá az elmúlt öt évben négy BL-címet szerző Realhoz.

Egyre biztosabb, hogy Ronaldo elhagyja a Realt

A találgatások májusban a Liverpool ellen megnyert Bajnokok Ligája-döntő után kezdődtek.

 

Julen Lopetegui Real Madrid
Kapcsolódó cikkek