Közélet

Az állam is kint van a Szigeten

A fesztiválon működő kormányablakbuszban szinte az összes olyan szolgáltatást igénybe lehet venni, amit a hagyományos kormányablakokban.

A kormányablak a Sziget fesztiválon is jelen van és nemcsak biztosítja az állam szolgáltatásait, hanem lehetőséget is ad az érdeklődőknek bepillantani a különböző tevékenységek működésébe – mondta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára csütörtökön a rendezvényen tartott sajtótájékoztatón.

Tuzson Bence, a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára a Szigeten
Fotó: MTI/Mónus Márton

Tuzson Bence hangsúlyozta: a Szigeten működő kormányablakbuszban szinte az összes olyan szolgáltatást igénybe lehet venni, ami a fesztiválon kívüli kormányablakban is igénybe vehető.

  • Beadható kérelem személyi igazolvány,
  • útlevél készítésére
  • és az emberek segítséget kaphatnak elveszett okmányaik pótlásában is.
  • Domokos Péter, a fővárosi kormányhivatal főigazgatója arról beszélt, hogy a fesztiválon az intézmény ellát munkavédelmi tevékenységet, mérik és ellenőrzik a megfelelő hangterjedelmet, a fogyasztóvédelem vizsgálja a vendéglátóipari egységeket, a népegészségügyi hatóságok a hulladékokra, a víz minőségére, a hőség kapcsán tett intézkedésekre figyelnek, a közlekedésiek pedig a taxiszolgáltatás árait, minőségét ellenőrzik.

    kormányablakbusz Sziget Fesztivál kormányablak Tuzson Bence
    Kapcsolódó cikkek