Közélet

Sorban állhatnak a klubok Szalai Ádámért

A magyar csatár lábai előtt a Bundesliga.

Szalai Ádám játékjoga eddig 2013 januárja és 2014 júliusa között ért a legtöbbet, ebben az időszakban 7 millió euróra taksálták a magyar válogatott támadót. Noha a piaci értéket a teljesítmény mellett nagyban meghatározza az életkor is, a Bundesliga-szezont kiváló formában kezdő, harmincéves Szalai iránt újra megugorhat a kereslet az átigazolási piacon.

Karrierje során eddig 15,9 millió eurót fizettek a futballistáért, a legtöbbet, 8 millió eurót 2013 nyarán a Schalke a Mainznak, de egy évvel később mostani klubjának, a Hoffenheimnek is megért 6 millió eurót.

A magyar válogatottban eddig 46 mérkőzésen 15 gólt szerző Szalai Ádám tudatosan építi karrierjét Németországban, ahol 191 Bundesliga-találkozóval a lábában immár 48 találatnál jár.

Fotó: AFP

Több elgondolkodtató megkeresésre is nemet mondott az utóbbi időben,

az angol Premier League-ben érdekelt Huddersfieldnek és a török Besiktasnak is kosarat adott.

Így immár a tizedik szezonját kezdte meg a Bundesligában, a jelek szerint pedig érdemes is volt kitartania a Hoffenheim mellett, hiszen élvezi Julian Nagelsmann vezetőedző bizalmát.

A mostani idényt meglepően jól indította: két forduló után három góllal eddig ő a legeredményesebb a bajnokságban. Miután ugyanis betalált a Bayern München kapujába az Allianz Arénában, a Freiburg elleni hazai sikerből duplával vette ki a részét.

A Nemzetek Ligája-szereplését szombaton Finnországban megkezdő, majd jövő kedden Görögországot fogadó magyar válogatott szempontjából is kulcsfontosságú Szalai gólerős játéka, de ha így folytatja, arra is lehetősége nyílhat, hogy a Schalke után ismét felkeltse egy topcsapat érdeklődését.

A teljes cikket a Világgazdaság keddi számában olvashatja

hoffenheim Bundesliga sportgazdaság Szalai Ádám
Kapcsolódó cikkek