Közélet

Újabb miniszter hagyja ott a francia kormányt

Lemondott a francia kormány sportminisztere is, miután egy héttel korábban váratlanul távozott a kormány egyik legnépszerűbb tagja, az atomenergia alkalmazását ellenző Nicolas Hulot környezetvédelmi miniszter.

A francia kormány sportminisztere személyes okokra hivatkozott a lemondásában. Hozzátette: azután hozta meg döntését, hogy négyszemközt beszélt Edouard Philippe miniszterelnökkel, valamint közölte, hogy továbbra is támogatja Emmanuel Macron államfőt.

A hivatalt 16 hónapig betöltő Laura Flesselnek sportminiszterként fontos szerepe volt abban, hogy Párizs elnyerte a 2024-es nyári olimpia és a 2023-as rögbi-világbajnokság rendezésének jogát.

Laura Flessel
Fotó: Ludovic Marin / AFP

Míg Nicolas Hulot arra panaszkodott lemondásakor, hogy az ország lassan halad környezetvédelmi céljai elérésében, és hogy nincs elég hatalma a változtatások keresztülviteléhez, Flessel azt írta: „hű csapattársa marad” Macronnak. Környezetéből azt mondták az AFP hírügynökség szerint, hogy

újra szabadon, másképp szeretne dolgozni és döntésének nincs köze költségvetési kérdésekhez.

Mindazonáltal a francia sportvilág aggódik az olimpiarendezés anyagi feltételei miatt. A francia kormánytagok újabb fogyatkozása miatt kedd délután a kabinet átalakítása várható – jegyezte meg az AP hírügynökség.

Franciország Laura Flessel sportminiszter
Kapcsolódó cikkek