Közélet

Hollywoodi luxusórákra licitálhatnak a BÁV-ban

Közel 160 télre lehet licitálni a BÁV-ban: a befektetésre is érdemes luxus modellektől a gyűjtői darabokig. Magyarországon egyedülálló módon – minden aukcióra kerülő órájára hat hónap garanciát vállalnak.

A BÁV október 30-i második Óraaukcióján sok különlegesség mellett Sylvester Stallone, Alain Delon vagy Dwayne Johnson kedvenc időmérő szerkezetére is licitálhatnak az érdeklődők – olvasható a BÁV sajtóközleményében.

A MOM Kulturális Központban megrendezésre kerülő árverés közel 160 tétele a befektetésre is érdemes luxus modellektől az igényes, de kedvező árú órákon át egészen a gyűjtői darabokig ad áttekintést a legnagyobb márkákból, mint a 4,3 millió forintról induló Rolex Day-Date President óra,a 3,5 millió forintos kikiáltási árról induló Audemars Piguet Royal Oak óra, vagy a Radiomir 1940, amely 1,3 millió forintért kerül kalapács alá – írja a BÁV.

A közlemény szerint a luxuskategória egyik kiemelt darabja

a 3,5 millió forintos kikiáltási árról induló Audemars Piguet Royal Oak óra 2016-os modellje lesz.

Audemars Piguet Royal Oak
Fotó: AFP

Az eredeti, 1972-ben bemutatott modell tervezője Gérald Genta, aki számos ikonikus órát alkotott a pályafutása során. A forradalmi darab szembe ment mindennel, ami a korabeli óragyártást jellemezte. A nagyméretű, maszkulin modell már a hetvenes években is az egyik legdrágábbnak számított, időtlen dizájnja pedig olyan sztárokat hódított meg, mint Alain Delon, aki számos filmjében viselte saját Royal Oak óráját.

A Panerai Radiomir márka szintén a filmszínészek kedvence. Az olasz luxusóra márkát először Sylvester Stallone kezdte el hordani, majd az óra ezáltal vált népszerűvé a hollywoodi sztárok között: például Dwaye Johnson is gyakran viseli saját Panerai óráját a filmjeiben.

A világ egyik legismertebb modelljére,

James Bond legendás Omega Seamaster órájára is lehet licitálni az aukción, amelynek árverése 800 ezer forintról indul.

Omega Seamaster
Fotó: AFP

Az Omega további ikonikus modelljei is felbukkannak a kollekcióban, így például a Speedmaster Moonwatchis. Az óraszerkezetek fejlődését minden korban elősegítették a technikai kihívások, kiváló példa erre ez az óra, amely hírnevét annak köszönheti, hogy ott volt az első Holdraszállásnál. 1969 óta nem csak Neil Armstrong, de bárki tesztelheti kevésbé extrém körülmények között is a NASA kedvenc időmérőjét, most akár már 800 ezer forintért.

Az aukció legdrágább órája 4,3 millió forintos kikiáltási árával egy fehérarany Rolex Day-Date President óra lesz.

Ez esetben nem csupán a Rolex-szerkezet, hanem az 1,3 karátnyi briliáns is elnöki szintre emeli az óra eleganciáját. Ezen kívül is számos Rolex modellt vásárolhatnak meg az árverésen a befektetők – olvasható a közleményben.

BÁV aukció luxusórák
Kapcsolódó cikkek