Közélet

Kormányhivatali ellenőrzés lesz a Tescóban

A Tescón belül úgy nyitották meg a Media Markt önálló, műszaki eszközöket kínáló üzletrészét, hogy a plázabizottság engedélyével nem rendelkeznek.

Kormányhivatali ellenőrzés várható a Tesco fővárosi, Pesti úti hipermarketjében, mert úgy nyitották meg az áruházon belül a Media Markt önálló, műszaki eszközöket kínáló üzletrészét, hogy a plázabizottság engedélyével nem rendelkeznek – írta szombati számában a Magyar Nemzet.

A lap szerint

figyelmen kívül hagyta a Media Markt és a Tesco áruházlánc, hogy a nemrégiben bejelentett fúziójukhoz a Gazdasági Versenyhivatal engedélyén túl az épített környezet alakításáról és védelméről szóló, ismertebb nevén plázatörvény általános korlátozásai alól felmentést plázabizottság jóváhagyása is szükséges.

Tesco a XVII. kerületi Pesti úton. Az áruházon belül már megnyílt a Media Markt
Fotó: VG

Február 28-án – a tervezett kilenc átalakításból elsőként – megnyitották a XVII. kerületi Pesti úton lévő Tesco hipermarketben az úgynevezett

bolt a boltban koncepciójú árusítóhelyet, ahol a műszaki fogyasztási cikkeket bérlőként a Media Markt forgalmazza, saját pénztárral és ügyfélszolgálattal

– olvasható a lapban.

A Magyar Nemzet kormányzati forrásra hivatkozva azt írta, hogy az üzletnyitás jogszerűtlennek tűnik, mert ahhoz szükséges a plázatörvény alóli felmentés is, mivel jelentős változásokat testesít meg a belső eladótérben kialakított önálló üzletrész.

Az országos illetékességű Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalhoz a cégek eleddig nem nyújtottak be kérelmet a felmentéshez, az üzletet azonban megnyitották, ezért néhány napon belül várhatóan a területileg illetékes kormányhivatal tart ellenőrzést a helyszínen, hogy kivizsgálja, az üzemeltetőknek megvannak-e a szükséges engedélyeik.

Media Markt Tesco
Kapcsolódó cikkek