Június 7. és 10. között második alkalommal rendezik meg a Kézműves Sörfesztivált Gyulán. Ezalatt a négy nap alatt a kézművessör-remekek és a street food lesz a figyelem középpontjában. Kevesen tudják, de Gyulán immár három évszázados hagyománya van a sör készítésének.
A fesztiválon az egyedülálló közép-európai sörverseny, a „Central European Beer Awards – 2019” is nagy hangsúlyt kap, ahol a legjobb házi vagy üzemi, kisüzemi főzésű kézműves termékek méretik meg magukat. Fabulya Attila a verseny koordinátora szerint a magyar sörkultúra számára ez az első évben már igazi mérföldkőnek számított.
A magyar törvények megengedik, hogy alapvetően magán főzdék is elküldhessék termékeiket. Egyrészt őket, ezeket a termékeket várjuk, illetve a 200 hektoliter per év alatti mennyiséget előállító főzdék termékeit. Egy ötven pontos bírálati rendszerben dolgozik a nemzetközi zsűri, magyar és angol nyelven történik a bírálat, hiszen a nemzetközi szabályok ezt elvárják
– mondta Fabulya Attila a Central European Beer Awards – 2019 verseny koordinátora.
A verseny célja a kisüzemi kézműves, valamint az otthoni sörfőzése népszerűsítése. A kisüzemi sörfőzdék és a házi sörfőzők külön kategóriában indulnak és külön díjazásban is részesülnek. A versenyre benevezett tételek arany, ezüst, bronz, valamint champion minősítést érhetnek el, mindezeken felül mindkét kategóriában Grand Champion győztest is hirdetnek.
A kereskedelmi kategóriában idén meghirdették a CEBA – 2019 Média Díjat is, amelynek győztesét egy szakmai zsűri választja majd ki.
A versenyre május 6-ig várják a regisztrációkat a www.sorfesztivalgyula.hu oldalon, ezt követően a benevezett tételeket május 16. és 17. között bírálja majd a nemzetközi zsűri. Az ünnepélyes eredményhirdetésre Gyulai Kézműves Sörfesztivál keretében kerül majd sor.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.