Közélet

ORFK: Gy. Tamás megbízásából ölhették meg Fenyő Jánost

Egy több, mint húsz éves eljárás végére került pont, a megalapozott gyanú szerint Gy. Tamás megbízásából P. Tamás szervezte meg, illetve adott utasítást Fenyő János megölésére, amelyet Jozef R. hajtott végre.

A megalapozott gyanú szerint

Gy. Tamás megbízásából P. Tamás szervezte meg, illetve adott utasítást Fenyő János megölésére,

amelyet Jozef R. hajtott végre. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint egy csaknem 22 évig tartó eljárás fejeződött be.

A 2017-ben újraindított nyomozás során a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kutatásokat és lefoglalásokat hajtott végre Magyarország és Németország területén, számos szakértői véleményt szerzett be, 75 embert hallgatott ki tanúként – ismertették.

Az NNI csütörtökön megküldte a Fővárosi Főügyészségnek a Fenyő János sérelmére elkövetett emberölés felbujtóira vonatkozó nyomozás iratait – közölték.

Jozef Rohác
Fotó: MTI / Mohai Balázs

Mint ismert, Budapesten, a II. kerületi Margit utca 4. szám előtt az autójában ülő

Fenyő Jánost 1998. február 11-én 17 óra 50 perc körüli időben géppisztollyal ölték meg.

Az ismeretlen tettes ellen folyó nyomozás 2010-ben vett fordulatot, amikor sikerült az elkövető által hátrahagyott ruházatból nyert DNS alapján Jozef R. szlovák állampolgárt azonosítani, majd a Magyarország által kiadott nemzetközi elfogatóparancs alapján elfogni. A férfit a Fenyő-gyilkosság, illetve az Aranykéz utcai robbantás elkövetőjeként életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a bíróság. A Fenyő-gyilkosság háttere – így a felbujtó személye – ekkor még ismeretlen maradt – olvasható a Police.hu oldalán.

 

Jozef Rohác Gy. Tamás Fenyő-gyilkosság gyilkosság
Kapcsolódó cikkek