Közélet

Jeff Bezos a leggazdagabb ember, Bill Gates már csak a harmadik

Átrendeződött a dollármilliárdosok sorrendje, Bil Gates lecsúszott a listán, az élen továbbra is az Amazon tulajdonosa áll a 125 milliárd dollárnyi vagyonával.

Bill Gates már nem a világ második leggazdagabb embere: ez a cím a legfrissebb Bloomberg Billionaires Index szerint a francia milliárdoshoz, Bernard Arnaulthoz került – idézi a lista eredményét a CNN.

Jeff Bezos
Fotó: Jim Watson / AFP

Az első helyen stabilan Jeff Bezos, az Amazon tulajdonosa áll a 125 milliárd dollárnyi vagyonával.

A világ legnagyobb online kereskedelmi vállalata idén lett negyedévszázados. Válása miatt az üzletemberről gyakran írt a sajtó, a véglegesített megállapodás alapján 38 milliárd amerikai dollárba került Bezosnak az, hogy 25 évi házasság után elválik feleségétől:

Mackenzie Bezos ezzel a Bloomberg listáján a 22. helyre került.

A milliárdosok listáján a második helyre 107 milliárd dolláros vagyonával a francia luxuscikk-gyártó LVMH-t tulajdonló Bernard Arnault került. Az Arnault-család és az LVMH divatcég

összesen 200 millió dollárt ajánlott fel a Notre-Dame székesegyház újjáépítéséhez.

Bill Gates, a Microsoft alapítója és tulajdonosa hosszú évekig vezette a listát. Az amerikai üzletember vagyonát jelenleg 107 milliárd dollár a becslések szerint, amellyel a harmadik helyezést érte el a képzeletbeli dobogón.

A lista negyedik helyén Warren Buffet részvénybefektető és üzletember áll 83, 9 milliárd dolláros vagyonával, ötödik helyen pedig Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója és tulajdonosa áll, az összesen 79, 5 milliárd dollárra becsült vagyonával.

A szuper-gazdagok közül egyeseknek néhány hónap, másoknak évtizedek kellettek az első dollármillió megszerzéséhez. Az elmúlt néhány évben a dollármilliárdosok köre nagyot bővült.

 

vagyon Bloomberg milliárdosok
Kapcsolódó cikkek