Közélet

Kiderült, mekkora pénzbüntetést kért az ügyészség Kenderesi Tamásra

Kenderesi Tamást azzal vádolták meg, hogy egy szórakozóhelyen egy nőt szexuálisan zaklatott.

A Yonhap koreai hírügynökség friss jelentése szerint, az ügyészség azt kérte a bíróságtól, hogy Kenderesi Tamást 2542 amerikai dollárnak megfelelő összegre büntesse – írta meg a Blikk.

A lap szerint

a magyar olimpikon egyébként 744 ezer forintnak megfelelő összeget előre ki is fizette a héten,

akkor, mikor ennek fejében azt kérte a koreai hatóságoktól, hogy visszatérhessen Magyarországra. Más koreai portálok arról írnak, hogy következő lépésként a magyar úszót sújtó kiutazási tilalmat visszavonják, hogy elhagyhassa Dél-Koreát.

Fotó: Odd Andersen / AFP

Vasárnap jött a hír, hogy szexuális zaklatás vádjával tartoztatták le, de később el is engedte a dél-koreai rendőrség Kenderesi Tamást. A Magyar Úszó Szövetség közleményében jelezte, a koreai magyar nagykövetség munkatársaival együttműködve mindent elkövet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan tisztázódjék, jogosak-e a sportoló ellen felhozott vádak.

„A rendőrségen közölték, hogy az esetről a biztonsági kamera felvétele rendelkezésükre áll, igaz, ezt nekem nem mutatták meg. Ezek alapján őszintén bízom abban, hogy igazolást nyernek a szavaim.

Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik. A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam,

de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom” – fogalmazott korábban az úszó.

Kenderesi Tamás Dél-Korea
Kapcsolódó cikkek