Közélet

Flamand politikusok egy euróért felajánlották Vallóniát Trumpnak

Az Új Flamand Szövetség nevű flamand párt ifjúsági szervezete üzletelne az amerikai elnökkel.

Belga konzervatív fiatalok felajánlották Donald Trumpnak, hogy megvásárolhatja országuk egy részét jelképes, egy eurós összegért.

Az Új Flamand Szövetség nevű konzervatív párt ifjúsági szervezete fricskának szánta a nagyvonalú ajánlatot, amit egy, a vallon vidékre retusált felhőkarcolóval illusztrált.

Donald Trump
Fotó: AFP

Kedves Donald Trump elnök, egy euró és Vallónia az öné. Jelentkezzen nálunk

– írták Twitter-üzenetükben, amit egy, a vallon vidékre retusált felhőkarcolóval illusztráltak. Mindezt azután készítették, hogy az Egyesült Államok elnöke közzétett egy hasonló fotót.

https://twitter.com/Jongnva/status/1164190996982317056

Miután híre ment annak, hogy az amerikai elnök felvásárolná a Dán Királyság részét képező, autonóm Grönlandot, Trump rámontírozott a grönlandi tájra egy felhőkarcolót, és megígérte: ilyet biztosan nem fog építeni. Trump ajánlatára Mette Frederiksen dán kormányfő csak annyit reagált, hogy a sziget nem eladó. Donald Trump ezt követően lemondta koppenhágai látogatását.

Belgium két közössége – a holland nyelven beszélő Flandria és a francia nyelvű Vallónia lakossága – között mindig volt rivalizálás, így nem csoda, hogy az Új Flamand Szövetség – amelynek 43 képviselője ül a 150 tagú belga parlamentben – egy euróért „árulja” Vallóniát.

Donald Trump Grönland
Kapcsolódó cikkek