Közélet

Egymilliárd eurót érő kincseket loptak el egy múzeumból

A Zöld boltozat nevet viselő múzeum világszerte híres a kincseiről.

Egy milliárd euró becsült értékű kincseket loptak el egy drezdai múzeumból – írja a Bild. A lap szerint tolvajok törtek be a Zöld boltozat nevet viselő drezdai múzeumba, kincstárba. Az áramot lekapcsolták a hajnali órákban, majd betörték az ablakot és ékszereket, antik tárgyakat, gyémántokat loptak el, amelyeknek a becsült értékük

az egy milliárd eurót (334 milliárd forintot) is eléri.

Fotó: AFP

A Blikk szemléje szerint az éjszaka folyamán egyébként tűz ütött ki a környéken egy hídnál és a feltételezések szerint ennek köze lehet a múzeumban bekövetkezett áramszünetnek. Előfordulhatott, hogy a biztonsági kameráknak az áramszünet ellenére is sikerült rögzíteniük a tolvajokat, akiknek sikerült elmenekülniük és hollétükről egyelőre nem lehet tudni semmit.

A Zöld boltozat nevet viselő múzeum világszerte híres a kincseiről. A kiállított tárgyak között arany és drágakő, porcelán, borostyán műalkotások, elefántcsontból készült tárgyak és egy 185 fejjel díszített cseresznyemag is akad köztük, ami nagyító alatt vizsgálható. Minden egyes kiállított darab felbecsülhetetlen értéket képvisel.

 

Németország rendőrség műkincs bűntény
Kapcsolódó cikkek