Közélet

Eb-kudarc esetén is Rossi marad a kapitány

Akkor is Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány, ha a csapat nem jut ki a részben hazai rendezésű jövő évi Európa-bajnokságra – jelentette ki Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke kijelentette: Marco Rossi akkor is a válogatott szövetségi kapitánya marad, ha a csapatnak nem sikerül kijutnia a jövő évi, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

Talán nem a legjobb vezetői magatartás, hogy egy ilyen döntő meccs előtt mondom, de én akkor is számítok Marco Rossi munkájára, és azt gondolom, hogy az elnökség is osztja a véleményemet, ha most nem jutnánk ki az Európa-bajnokságra

– nyilatkozott a közmédiának az MLSZ elnöke.

Csányi Sándor (b) és Marco Rossi. MTI/Illyés Tibor

Hozzátette, jó kapitánynak tartja az 55 éves olasz szakembert, aki szerinte „beleugrott a mélyvízbe”, mert minden előkészület és barátságos mérkőzés nélkül kellett elkezdenie a válogatottal a Nemzetek Ligája-sorozatot.

Én azt gondolom, hogy úgy járunk jól, ha megtartunk egy olyan embert, aki tudja motiválni a játékosokat és elfogadják a szurkolók

– jelentette ki Csányi Sándor. Kiemelte: Rossi „érti a szakmáját, ezt bizonyította már a magyarországi és a szlovák bajnokságban is.”

Azt gondolom, hogy egy szövetségi kapitánynak hosszú távon kell tudni építkezni

– mondta az MLSZ elnöke.

Marco Rossi magyar labdarúgó-válogatott Csányi Sándor MLSZ labdarúgás
Kapcsolódó cikkek