Közélet

Bocuse d'Or séfek főznek az egészségügyi dolgozóknak

Csodálatos összefogás szerveződött a gasztronómia világában. Neves séfek főznek napi 120 adag ételt, melyhez a Metro szolgáltatja az alapanyagokat.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia az elkövetkező időszakban az Országos Mentőszolgálat Központi Irányítócsoport, a SOTE Sürgősségi Betegellátó és a Fejér megyei Szent György Kórház dolgozóit támogatja naponta friss, meleg étel főzésével és kiszállításával.

A METRO támogatásával, a Dining Guide-dal közreműködésben létrehozott projekt március 31-én indul.

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia tagjainak jelentős része, sőt még hozzájuk csatlakozó séfek is vállalták, hogy részt vesznek a segítő programban a koronavírus-járvány idején. A tagok közül mindenki a szakmájának megfelelő beosztásban teszi hozzá saját tudását, energiáját a cél megvalósításához.

Egyhetes szervezést követően sikerült minden feltételt megteremteni ahhoz, hogy március 31-tól napi rendszerességgel kb. 120 adag ételt sikerüljön elkészíteni és eljuttatni az Országos Mentőszolgálat Központi Irányítócsoport, a budapesti SOTE Sürgősségi Betegellátó, valamint a legnagyobb vidéki kórház, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház munkatársainak

– mondja a kezdeményezésről Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke.

Pohner Ádám is részt vesz a projektben
Fotó: MTI/EPA/Alex Martin

„A hazai gasztronómiai élet résztvevőiként azon a területen vagyunk képesek segíteni, amely a mi hivatásunkat jelenti. A METRO Kereskedelmi Kft. és összes dolgozója nagylelkű támogatásként szolgáltatja az ételekhez az alapanyagokat, valamint a főzéshez a helyszínt, eszközparkot és csomagolást a budaörsi METRO Gasztroakadémián.”

Magyarország topséfjei váltásban, heti hét napon át főznek a fenti egészségügyi szervezetek dolgozóinak, határozatlan ideig, amíg a krízis tart. A Magyar Bocuse d’Or Akadémia séfjei jó ízű, házias ételek elkészítésére vállalkoznak önkéntesen, segítő szándékkal. A napi rendszerességű főzés és ételszállítás március 31-én indul, és húsvétig egészen biztosan tart.

A főzést vállaló séfek listája

Ádám Csaba, Barna Ádám, Ben Morris, Both Lőrinc, Csahók Iboly, Danó Zoltán, Erdei János, Hamvas Zoltá, Haraszti Zsolt, Harmath Csaba, Jahni László, Kanász Lászl, Kaszás Vand, Kis Sándor, Kollár Endr, Kovács Lázár, Lutz Lajos, Mizsei Jáno, Mogyorósi Doná, Molnár Attil, Molnár Bence, Nádudvari Istvá, Nyíri Szás, Péter Bence, Pohner Ádám, Sasvári Szilveszte, Schmiedt Patric, Stelcer Zoltán, Széll Tamá, Szikszai Anna, Szulló Szabin, Tivadar Györg, Vágó Márto, Varju Vikto, Veres Istvá, Volenter István, Wolf András

 

egészségügyi dolgozók Metro koronavírus Bocuse d'Or séfek
Kapcsolódó cikkek