Közélet

Koronavírus elleni autófertőtlenítővel bukott le egy nyerészkedő

Egy vállalkozás közel 15 ezer forintos áron hirdetett koronavírus elleni autófertőtlenítést egy Vecsésen kihelyezett molinón.

Egy vállalkozás közel 15 ezer forintos áron hirdetett koronavírus elleni autófertőtlenítést egy Vecsésen kihelyezett molinón és közösségi oldalon – olvasható az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményében. A cég ellen megtévesztés miatt fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indul.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) jelzésére a hatósági ellenőrök kedden végeztek helyszíni ellenőrzést Vecsésen, a molinó azonban akkorra már eltűnt.

Fotó: GERARD JULIEN / AFP

Mivel a szakemberek a közösségi oldalon közzétett bejegyzést lementették, annak alapján a cég ellen megtévesztés miatt fogyasztóvédelmi hatósági eljárás indul. A hatályos szabályozás szerint

az eljárás akár többszázezer forintos bírság kiszabásával is zárulhat.

Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára korábban jelezte: a tárca országos fogyasztóvédelmi ellenőrzést rendelt el a koronavírus-veszélyen aggódó embereken nyerészkedni akaró kereskedők, szolgáltatók kiszűrése, szankcionálása érdekében.

koronavírus Innovációs és Technológiai Minisztérium vecsés
Kapcsolódó cikkek