Közélet

Trump szavazói a rockzenét kedvelik

Az amerikai lakosság által hallgatott zenei stílusok tükrözik Amerika demográfiai és politikai megosztottságát, ezt próbálták meg lemodellezni.

Érdekes kimutatás látott napvilágot az economist.com gazdasági-közéleti hírportálon. Az amerikai lakosság által hallgatott és kedvelt zenei stílusok tükrözik Amerika demográfiai és politikai megosztottságát, ezt próbálták lemodellezni.

A felméréshez az ország államaira legjellemezőbb és legnépszerűbb zenei műfajokat és az adott zenei stílushoz köthető koncertjegyek 2019-es eladási számait vették alapul.

A stílusok között megtalálhatjuk a country/folkot, a hip-hop, rap, R&B-t, az alternatív és rockzenét, a pop-ot, a latin zenét, és a diszkózenét.

A hegyvidéken és síkságokon található államok inkább a countryzenét szeretik hallgatni, beleértve a déli területek lakóit is.

Fotó: ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT

Északkeleten és a középső régiókban,

ahol az állampolgárok nagy része Donald Trumpra szavazott 2016-ban, a kemény rockzenét kedvelik.

Az Egyesült Államok keleti és főleg déli részein rokonszenveznek a hip-hop zenével és annak műfajaival.

A latin zene, (főleg a reggaeton, mely az 1990-es évek elején vált népszerűvé az amerikai fiatalok körében. Ezután 2004-ben terjedt át Észak-Amerikába, Európába, majd Ázsiába), inkább

a spanyol ajkú országrészeken vált népszerűvé

a mexikói határ mentén egészen Floridáig.

 

zenei stílus demográfia zene Amerikai Egyesült Államok
Kapcsolódó cikkek