Közélet

Szexuális zaklatás miatt vizsgálódnak a BKK-nál

Karácsony Gergely főpolgármester adott utasítást arra, hogy szüntesse meg Nagy Zsolt munkaviszonyát a BKK.

Személyes érintettsége ellenére járhatott el a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója a szexuális zaklatással vádolt élettársa, a vállalat elektronikus jegyrendszerének a projektvezetője ügyében. Nagy Zsoltot azóta már elbocsátottak a cégtől – írja a Magyar Nemzet.

A cikk szerint Nagy Zsolt tartós magánéleti kapcsolatban van Varga Ivett BKK-vezérigazgatóval – ezt a főváros részéről nem erősítették meg, azt ugyanakkor közölték, hogy

Varga Ivett jelezte az érintettségét, és kizárta magát az ügyet vizsgáló esélyegyenlőségi bizottság jelentésének értékeléséből, azt végül a BKK igazgatóságának elnöke, Draskovics Tibor végezte el.

Varga Ivett, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új vezérigazgatója a BKK fõvárosi irodaházában
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A Magyar Nemzethez eljutott belső levelezés azonban arról tanúskodik, hogy

a vezérigazgató a vizsgálat elején egy darabig eljárt az ügyben, és védte Nagy Zsoltot, a bizottság javaslata ellenére pedig nem függesztette fel a projektvezetőt és más intézkedést sem javasolt.

Azért nem, mert nem látta alátámasztottnak a testület megállapításait, a járványra hivatkozva pedig nem tartotta lefolytathatónak a vizsgálatot.

Hivatala közlése szerint végül Karácsony Gergely főpolgármester adott utasítást arra, hogy szüntesse meg Nagy munkaviszonyát a BKK. Alapítói határozatot is kiadott a kérdésben, hogy a vezérigazgató ne kényszerüljön a munkáltatói jogkörgyakorlás körében tartalmilag maga döntést hozni.

BKK szexuális zaklatás
Kapcsolódó cikkek