Közélet

Trump felfüggeszti a bevándorlást

Az új típusú koronavírus okozta járvány miatt átmenetileg felfüggeszti a bevándorlást az amerikai elnök.

Az új típusú koronavírus okozta járvány miatt átmenetileg felfüggeszti a bevándorlást Donald Trump amerikai elnök, aki hétfőre virradóra a Twitteren közölte ezt.

https://twitter.com/WhiteHouse/status/1252355611032825856?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1252355611032825856&ref_url=https%3A%2F%2Fpulsembed.eu%2Fp2em%2Fl5jNuFVp1%2F

A koronavírusra utalva az amerikai elnök úgy fogalmazott:

a Láthatatlan Ellenség támadására tekintettel, megvédendő munkahelyeinket és nagyszerű amerikai állampolgárainkat, elnöki rendeletet fogok aláírni az Egyesült Államokba irányuló bevándorlás átmeneti felfüggesztéséről.

Bejegyzésben Trump nem jelölte meg az elnöki rendelet kiadásának időpontját, sem azt, hogy az intézkedés meddig tart és hogyan érinti majd a zöld kártyával már rendelkezőket.

Donald Trump
Fotó: AFP

A Fehér Ház elhárította a választ az amerikai újságírók ezzel kapcsolatos kérdéseire.

Az első kommentárok megjegyezték, hogy Donald Trump azt követően tette közzé álláspontját, hogy a Fehér Házban tartott sajtókonferencián a többi között az egyes tagállamok gazdasági életének újraindításáról szólt, Todd Semonite altábornagy, az amerikai hadsereg főmérnöke pedig az Egyesült Államok déli határain épülő falról adott tájékoztatást. Az amerikai kormányzat a járvány miatt már felfüggesztette a beutazásokat Kínából, Iránból, a schengeni övezetből, az Egyesült Királyságból és Írországból.

Donald Trump bevándorlás Fehér Ház
Kapcsolódó cikkek