BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tízezer adagra elég vadhús adományoztak az egészségügyi dolgozóknak

A kaposvári központú Kaposi Mór Oktató Kórház 500 kilogramm szarvashúst kapott a vadászatra jogosultaknak köszönhetően.

Tízezer adag vadétel elkészítéséhez elegendő vadhúst ajánlottak fel és juttattak el országszerte egészségügyi dolgozóknak vadászatra jogosult erdőgazdaságok, társaságok a koronavírus-járvány idején – mondta az Agrárminisztérium vadgazdálkodási főosztályvezetője szerdán Kaposváron, az akció utolsó állomásán.

Kovács Ferenc beszámolt arról, hogy tájegységi fővadászok kezdeményezésére, vadgazdálkodók, szakácsok, vadhúsfeldolgozók közreműködésével több mint 40 helyszínen adtak át szarvas- és őzhúst, valamint vadételt kórházaknak, mentőállomásoknak, idősotthonoknak az elmúlt hetekben, hálából az egészségügyi dolgozók áldozatkész munkájáért.

A főosztályvezető Kaposváron kitért arra: szerdán

a kaposvári központú Kaposi Mór Oktató Kórház 500 kilogramm szarvashúst kapott

vadászatra jogosultaknak köszönhetően, az alapanyagot az állami erdő- és vadgazdálkodó SEFAG Zrt. öreglaki vadfeldolgozó üzemében készítették elő.

Fotó: AFP

Molnárné Kalmár Beáta, a kórház gazdasági igazgatója azt mondta, hogy a húsból pörkölt készül az intézmény konyháján, az ételből valamennyi munkatársuk kap. Neszményi Zsolt Somogy megyei kormánymegbízott arról szólt, hogy Magyarország – a kormány és az operatív törzs időben meghozott intézkedéseinek, az egészségügyi ellátórendszer munkájának és a lakosság összefogásának is köszönhetően – jól vizsgázott a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a Kaposi Mór Oktató Kórházban a gyógyításban és az ápolásban dolgozók mellett a háttérben tevékenykedő munkatársak is sokat tettek azért, hogy az intézmény sikeresen átvészelje a válságos időszakot.

A sajtóanyag kitért arra, hogy a SEFAG Zrt. korábban 100 kilogramm vadhúst adott öt somogyi, állami fenntartású idősek otthonának, amelyekben

a húsból mintegy félezer adag étel készült.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.