Közélet

Zavargások voltak Stuttgartban

Zavargások voltak Stuttgart belvárosában, az órákig tartó utcai harcban több rendőr megsebesült.

Zavargások voltak szombat éjjel a németországi Stuttgart belvárosában, az órákig tartó utcai harcban több rendőr megsebesült.

A Baden-Württemberg tartományi főváros rendőrségének vasárnapi közleménye szerint az indulatok egy kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt tartott igazoltatás után szabadultak el.

A kisebb csoportokba szerveződött támadók „rendkívüli agresszivitással” rontottak rá a rendőrökre, a burkolatból kiszakított utcakövekkel, építési területekről összeszedett rudakkal és egyéb tárgyakkal megrongáltak rendőrautókat is, és bezúztak kirakatokat.

#Stuttgart: Police in the German city of Stuttgart say multiple police officers have been injured during violent riots in the city centre. – SZpic.twitter.com/1jnPa1gUpb

— I.E.N. (@BreakingIEN) June 21, 2020

A helyi erők nem bírtak a randalírozókkal, megfékezésükre több mint 200 rendőrt vontak össze Stuttgart környékéről. A művelethez egy helikoptert is bevetettek.

„Órák múltával lett csak nyugodtabb a helyzet” – áll a közleményben, amely szerint az összecsapásokban legkevesebb 12 rendőr sebesült meg, és 20 embert őrizetbe vettek.

Az ARD országos köztelevízió beszámolója szerint a zavargás éjfél körül kezdődött, és hajnalig tartott. „Most megpróbáljuk feltárni, hogy mi is volt ez az egész, és mi lehet még belőle” – idéztek egy rendőrségi szóvivőt. Hozzátették, hogy az utóbbi hetekben is történtek összetűzések többnyire fiatalokból álló csoportok és rendőrök között Stuttgartban, de nem annyira súlyosak, mint szombat éjjel.

Stuttgart rendőrség vandalizmus
Kapcsolódó cikkek