Közélet

Megérkezett a bejrúti robbanás friss mérlege

A robbanás ereje akkora volt, hogy nem csak a kikötőt pusztította el, hanem több mint 300 ezer embert tett földönfutóvá.

Legkevesebb 137 ember veszthette életét és több mint ötezer megsérült a keddi bejrúti robbanás során, emellett több tucat személy eltűntként van nyilvántartva

– tájékoztatta az AFP hírügynökséget a libanoni egészségügyi miniszter.

Fotó: Anadolu Agency / AFP

A robbanás ereje akkora volt, hogy nem csak a kikötőt pusztította el, hanem több mint 300 ezer embert tett földönfutóvá, rengeteg ház vált lakhatatlanná. A hatóságok arról is beszámoltak, hogy terveik szerint napokon belül meg fogják nevezni a felelősöket és ennek érdekében egy vizsgálóbizottságot állítottak fel – közölte Charbe Whbe külügyminiszter.

Utolsó csapás érte a romokban heverő libanoni gazdaságot

Nem egészen egy hónapra elegendő gabonatartalék maradt Libanonban az ország legnagyobb kikötőjét megrázó robbanás után, amely elpusztította az első számú silót a benne lévő búzával együtt – közölte Raoul Nehme gazdasági miniszer.

Orosz műtrágya robbanhatott fel Bejrútban

A Bejrútban elraktározott, majd felrobbant nagy mennyiségű műtrágya a Rhosus nevű hajóról származik, amelynek orosz tulajdonosa volt, és rakományát hat évvel ezelőtt kobozta el a libanoni vámhivatal – közölte szerdán az LBCI televízió, amelynek információiról az RBC orosz hírportál közölt pontosító részleteket.

 

Bejrút robbanás Libanon
Kapcsolódó cikkek