Közélet

A koronavírus miatt leáll az Operaház

A koronavírus-járvány miatt felfüggeszti a próbákat a Magyar Állami Operaház. Egy hónapra leáll a Magyar Állami Operaház.

A koronavírus-járvány miatt felfüggeszti a próbákat a Magyar Állami Operaház. Egy hónapra leáll a Magyar Állami Operaház – derül ki az intézmény közleményéből, amelyet a Papagenohoz juttatott el. Az Operaház a koronavírusos megbetegedések növekvő esetszámára hivatkozva felfüggeszti a próbákat, ennek következményeként pedig október 17-ig az előadások döntő többsége is elmarad.

A közlemény szerint koronavírus növekvő esetszámaira tekintettel „a Magyar Állami Operaház 2020. szeptember 17-től előreláthatóan október 1-ig mindennemű zenei, rendelkező és balettpróbát felfüggeszt, ennek eredményeképp pedig meghirdetett előadásaink döntő többsége október 17-ig elmarad.”

Fotó: MTI / MTVA

„A döntés azután vált szükségessé, hogy a lehetséges maximális egészségügyi óvintézkedések ellenére

az elmúlt napokban intézményünk csoportos művészeti tárai közül az Opera Kórusban és a Magyar Nemzeti Balettben szórványos, az előadások motorjaként működő Opera Zenekarban viszont sorozatos megbetegedések tapasztalhatók,

és a vírus immár az énekes szólistákat is elérte. Ez a helyzet amellett, hogy folyamatosan fenyegeti a tervezett előadások létrejöttét, egyre nagyobb veszélynek teszi ki közreműködő művészeink egészségét is” – írja az operaház.

koronavírus Magyar Állami Operaház
Kapcsolódó cikkek