Közélet

Elfogadták és jól működtetik a hibrid oktatást a szakképzésben

A Magyar Nemzet beszámolója szerint több intézmény is átállt már a hibrid oktatásra.

Mára elfogadták és jól működtetik a hibrid oktatást a szakképzésben – írta a pénteki Magyar Nemzet. A lap közölte, hogy míg a köznevelésben döntően személyes jelenlétre alapozva zajlik a munka, a szakképzésben már sok helyütt alkalmazzák a tantermi és az otthoni tanulást ötvöző hibrid módszert.

A csoportokat megosztják, a diákok heti váltásban járnak be, rengeteg iskolán kívül elvégezhető projektfeladatot kapnak.

A fenntartók azt mondják, hogy felkészültek a koronavírus-járvány kezelésére, biztonságosan zajlik az oktatás, és rengeteg fertőtlenítőszert szereztek be.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum sok munkát fektetett abba, hogy zökkenőmentesen tudja indítani a tanévet. A nyolc hozzájuk tartozó technikum és szakképző iskola nyolc különböző eljárásrendet alakított ki – közölte a Magyar Nemzettel.

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Mucsi Balázs főigazgató, megjegyezve: a távolságtartás és a maszkviselés mellett arra is figyelnek, hogy külsősök lehetőleg ne lépjenek be az intézményekbe.

A Debreceni Szakképzési Centrum a nagyobb létszámú iskoláiban szükségesnek ítélte a csoportok megosztását.

Hámori Éva Judit főigazgató közlése szerint a diákok önálló otthoni felkészüléssel – hibrid vagy teljesen online formában – tanulnak. A lemaradások csökkentése és az esélyegyenlőség megvalósítása érdekében felzárkóztatást, személyes konzultációt is biztosítanak – tette hozzá.

A Kaposvári Szakképzési Centrum iskoláiban még személyes oktatás folyik, de nagyon komolyan odafigyelnek a védelemre: a bejáratoknál testhőmérsékletet mérnek, kezet fertőtlenítenek. Weimann Gáborné főigazgató a Magyar Nemzettel közölte, hogy több mint 8 millió forintért vásároltak tisztítószereket, fertőtlenítésre szolgáló gépeket, érintés nélküli lázmérőket, szájmaszkokat. A tanulók és a dolgozók tavasszal 10 ezernél több maszkot varrtak, így az iskolák tartalékkal is rendelkeznek – fűzte hozzá.

hibrid oktatás koronavírus Magyar Nemzet szakképzés
Kapcsolódó cikkek