Közélet

Lazítottak a testi kapcsolatok szabályozásán Nagy-Britanniában

Az új szabályozás értelmében a nem egy háztartásban élő párok is létesíthetnek szexuális kapcsolatot.

A járvány második hullámáig ugyanis tiltott volt a szigetországban azon személyek szexuális kapcsolata is, akik ugyan párkapcsolatban vannak egymással, de nem élnek egy háztartásban.

A BBC cikkéből az is kiderül, hogy

bár az útmutató a már „kialakult” kapcsolatokra vonatkozik, azt nem részletezték, hogy mikortól számít annak egy párkapcsolat.

Az új szabályozást pedig csak az ország bizonyos részein vezették csak be.

A helyi lezárási területeken, például Birminghamben, vagy Nagy-Manchester megye nagy részében, a nem egy háztartásban élő emberek továbbra sem fogadhatnak látogatókat.

A háztartások látogatása Skóciában sem megengedett, de ez alól a nem együtt élő párok mentességet élveznek.

Walesben kiterjesztett háztartást alakíthatnak ki, ami azt jelenti, hogy szabadon találkozhatnak emberek beltérben és fizikai kapcsolatba is léphetnek egymással.

Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

Fő a biztonság

A Terrence Higgins Trust augusztusban tett közzé csomagban, azt javasolják, hogy kerüljék a csókolózást, viseljenek maszkot, és olyan pozíciókat válasszanak az aktus során, hogy ne legyenek egymással szemben.

Állításuk szerint a javaslataik nem sokban változtak.

A jótékonysági szervezet szerint a legbiztonságosabb megoldás az lenne, ha csak az egy háztartásban élő párok létesítenének szexuális kapcsolatot, azt azonban lehetetlenség elvárni, hogy a járvány elmúltáig megtartóztassák magukat azok, akik jelenleg egyedülállók, vagy párkapcsolatban vannak, de nem élnek együtt állandó partnerükkel.

Az új kapcsolatteremtés során javasolják, hogy lehetőség szerint végezzenek alapos kontaktkutatást a fertőzés veszélyének minimalizálása érdekében.

koronavírus párkapcsolat Nagy-Britannia
Kapcsolódó cikkek