Közélet

Kim Dzsongun könnyek között kért bocsánatot

A hétvégén ünnepelte az Észak-koreai Munkapárt a 75. évfordulóját.

A hétvégén ünnepelte az Észak-koreai Munkapárt a 75. évfordulóját, amelynek alkalmából katonai felvonulást rendeztek a fővárosban. Az ünnepségen két fontosabb esemény is történt, az első egy újabb ballisztikus rakéta leleplezése volt, míg a másik, hogy Kim Dzsungun könnyek között kért elnézést a hibákért, amelyeket a koronavírus-válság kezelése közben vétett – írja a The Guardian.

Az ünnepségen Kim Dzsongun levette szemüvegét és letörölt néhány könnycseppet szemei alól – jelezve mekkora nyomás helyezkedik vezetésére, majd így folytatta:

A népem akkora bizalmat helyezett belém, mint amilyen magas az ég vagy mély a tenger, ám nekem mégsem sikerült mindig megfelelnem ennek a bizalomnak. Ezért bocsánatot kell kérjek

– írják a Korea Times-ra hivatkozva.

Kim Dzsongun
Fotó: AFP

Természetesen a beszédet olyan gondolatok is fűszerezték, mint a létfontosságú kihívások, számtalan megpróbáltatás vagy a példátlan csapások – írják helyi média forrásokra hivatkozva.

Észak-Korea jelentős visszaesést tapasztalt a kereskedelmében, köszönhetően a határzárnak legnagyobb gazdasági partnere azaz Kína felé, amelyet a világjárvány elleni védekezés során vezettek be.

Ennek ellenére Észak-Koreában hivatalosan továbbra sem találtak igazolt koronavírus beteget.

munkapárt Észak-Korea felvonulás Kim Dzsongun
Kapcsolódó cikkek