Közélet

Piqué szerint Messiről kell elnevezni az új stadiont

Gerard Piqué, az FC Barcelona középső védője nagyon szomorú amiatt, ahogyan klubja Lionel Messi távozási szándékához hozzáállt.

Gerard Piqué, az FC Barcelona középső védője nagyon szomorú amiatt, ahogyan klubja Lionel Messi távozási szándékához hozzáállt, és a La Vanguardiának adott nyilatkozatában emellett arról is beszélt, hogy az argentin játékos nevét kellene viselnie a felújításra váró stadionnak.

Ő olyan játékos, aki nagyon sokat tett a klubért 16 év alatt. (...) Köteles vagy megállapodni vele. Elfogadhatatlan, hogy a két fél ilyen távol legyen egymástól

– vélekedett a 33 éves, 102-szeres spanyol válogatott labdarúgó.

Szerinte Messi eleget tett ahhoz, hogy joga legyen eldönteni, menni akar-e.

Ha én lettem volna az elnök, másként viszonyultam volna ehhez

– utalt arra, hogy a klub, illetve annak vezetője, Josep Maria Bartomeu ragaszkodott a 700 millió eurós kivásárlási ár megfizetéséhez.

A hatszoros aranylabdás, vb-ezüstérmes argentin támadó a rosszul sikerült előző idény után, augusztusban jelezte, hogy távozni akar, de nem engedték el.

Lionel Messi (b) és Gerard Pique
Fotó: AFP

Piqué szerint felháborító, hogy a világ legjobb játékosa, akinek olyan sokat köszönhet a klub, egy nap arra ébred, menni akar, mert úgy érzi, nem hallgatják meg őt.

Azon gondolkodom, hogy fordulhat ez elő – folytatta. – Mi történik? Leo mindent megérdemel. Az új stadionnak az ő nevét kell viselnie, és csak azután jöhet a szponzornév.

A világ és Európa-bajnok védő – aki kedden hosszabbította meg a szerződését 2024 nyaráig – ezzel együtt úgy érzi, hogy az elvetélt klubváltás után Messi most jól érzi magát.

Nagyon benne van a dolgokban, nagyon lelkes. Visszatükrözi az öltözői hangulatot, ha jól érzi magát, mindenki derűs

– tette hozzá.

A 33 éves Messi szerződése jövő nyáron jár le Barcelonában.

A Camp Nou és környezetének felújítása – melynek 2017-ben kellett volna elindulnia, hogy 2021-re befejeződjön – még alig kezdődött el.

Lionel Messi Gerard Piqué labdarúgás Barcelona
Kapcsolódó cikkek