Közélet

A nélkülöző gyermekek sem maradnak ki a Black Fridayból

Az UNICEF segélycsomagok összeállításához keres támogatókat hátrányos helyzetű gyermekek részére.

40 milliárd forintot költöttek vásárlásra tavaly a Black Friday alatt a magyarok és idén is hatalmas kereskedelmi forgalom várható ebben az időszakban. A leárazási csaták mellett valódi háborúk is tombolnak a világon: jelen pillanatban 415 millió gyerek él háború sújtotta területen, vagyis minden ötödik gyerek mindennapjait a fegyverropogás, a félelem és a szenvedés teszi ki.

Fotó: Hazarika/Barcroft Media/Getty Images

Az UNICEF Magyarország most különleges Black Friday akciót hirdet, a cél a gyermekek életének megmentése, erre azonban még ilyenkor sem jár kedvezmény. A jótékonysági szervezet a vásárlók segítségével szeretne támogatást gyűjteni 1000 darab segélycsomag összeállításához, amelyek a tél beköszöntével a túléléshez segíthetik a leginkább rászoruló gyerekeket, akik a felnőttek háborúinak áldozatává váltak.

Egy segélycsomag tartalmaz:

  • vastag takarót és meleg ruhákat
  • 50 darab víztisztító tablettát, hogy a vizet ihatóvá tegyék
  • 5 zacskónyi rehidráló sót, amely véd a kiszáradástól
  • alapvető gyógyszereket és fertőtlenítőszereket
  • 10 adag élelmiszert: terápiás tejet, magas kalóriaértékű kekszet és mogyorópasztillát
  • Ha a Black Friday-en vásárlók pusztán néhány százaléka döntene úgy, hogy a leárazások során megtakarított pénzének egy részét jó ügyre fordítja, akkor már hatalmas segítséget kapnának a háborús körülmények között élő gyerekek az UNICEF szerint.

    Nulla százalékos akciót hirdetünk, itt a vásárló sajnos nem spórol egy fillért sem, ugyanakkor elmondhatja magáról, hogy olyasmire költötte a pénzét, ami mindennél fontosabb: a kiszolgáltatott gyerekek életét segíti megóvni vele. Hiszünk benne, hogy a Black Friday ezúttal még értékesebb lehet mint eddig

    – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

    UNICEF Black Friday
    Kapcsolódó cikkek