Közélet

Orbán Viktor megnevezte az országos kórház-főigazgatót

Jenei Zoltán vezeti az Országos Kórházi Főigazgatóságot.

November 18-ai hatállyal Jenei Zoltánt országos kórház-főigazgatóvá nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök

– derül ki a tegnap este megjelent Magyar Közlönyből.

A Magyar Közlöny 250. számában hirdették ki az Országos Kórházi Főigazgatóság létrejöttéről szóló jogszabályt, amely tegnap lépett hatályban. Ennek élére nevezték ki Jenei Zoltánt. Az intézmény központi költségvetési szervként hozza létre az Országos Kórházi Főigazgatóságot, amelyet az egészségügyért felelős miniszter alá rendel.

Fotó: Getty Images

Az Országos Kórházi Főigazgatóságot az országos kórház-főigazgató vezeti. Az országos kórház-főigazgatót a miniszter javaslatára a miniszterelnök nevezi ki és menti fel, az országos kórház-főigazgatót az országos kórházfőigazgató-helyettes helyettesíti. Az országos kórházfőigazgató-helyettest az országos kórház-főigazgató javaslatára a miniszterelnök nevezi ki és menti fel.

Az új szervezet feladata az egészségügyi ellátórendszer működésének figyelemmel kísérése, a felülvizsgálatát érintő stratégiai kormányzati döntések megalapozása, melynek keretében közreműködik az egységes és átlátható új nemzeti egészségügyi irányítási rendszer kialakításában – olvasható a Magyar Közlönyben.

kórház főigazgató Orbán Viktor Jenei Zoltán
Kapcsolódó cikkek