Közélet

Százmilliós kokainszállítmányt szimatoltak ki a határrendészek

Vádat emeltek egy albán férfi ellen, aki Magyarországon keresztül próbált százmillió forint értékű kokaint csempészni Belgiumból hazájába.

Vádat emeltek egy albán férfi ellen, aki Magyarországon keresztül próbált százmillió forint értékű kokaint csempészni Belgiumból hazájába – közölte Dr. Szanka Ferenc, a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség csoportvezetője csütörtökön.

A férfi egy vasúti pályaudvaron átvett öt kiló kokaint, és elrejtette az autóban. Ezek után Németország, Ausztria és Magyarország érintésével indult Albániába. Az elkövető megbízásra cselekedett, és a szállításért a megbízó 2500 eurót ígért neki.

A férfit jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolják. A vádlott tavaly novemberben vásárolt egy személygépkocsit, amelyben rejtekhelyet alakítottak ki, majd Brüsszelbe ment – ismertette Dr. Szanka Ferenc.

Fotó: Shutterstock

A gyanúsított ezek után Németországon, Ausztrián és Magyarországon keresztül hazaindult, végül pedig december 2-án kilépésre jelentkezett a röszkei autópálya-határátkelőhelyen.

A határrendészeknek azonban feltűnt ideges viselkedése, valamint megbontás jeleit fedezték fel a gépkocsi karosszériáján,

ezért tételes vámvizsgálatot rendeltek el, és megtalálták az elrejtett drogot.

csempész kokain Szeged drog
Kapcsolódó cikkek